Hozzávalók a forrázott tésztához:

30 dkg víz

30 dkg olaj

kevés só és cukor

30 dkg liszt

9-10 db tojás (a tészta állagától függően)

A vizet, olajat, kevés sót és cukrot, felforraljuk, majd egyszerre beleöntjük a lisztet, és lereszteljük.

A leresztelt anyagot gépi üstbe tesszük, és lassú keverés közben a tojásokat egyesével hozzáadva, krémes állagúra keverjük.

A tésztát nyomózsákba szedjük,sima nyomócsővel, egymástól távol, sütőpapíros lemezre nyomjuk. A tészta sülés közben körülbelül háromszorosára nő.

180 fokos sütőtérben készre sütjük.

Hozzávalók a fánkok díszítéshez

0,5 kg kockacukor

pörkölt, szeletelt mandula

A cukorból doboscukrot készítünk. A fánkok tetejét a még forró cukoroldatba mártjuk, majd pirított mandulába nyomjuk. Hagyjuk megdermedni.

Hozzávalók a sárga krémhez

1 l tej

20 dkg kristálycukor

3 dl tojásfehérje

12 dkg vaníliás krémpor

1 l tejszín

A puding készítése: A cukorból 5dekagrammot a tejbe öntünk és együtt felforraljuk. Egy merőkanálnyi tejjel simára keverjük a 12 dkg pudingport, majd hőkiegyenlítés után, a felforrt tejhez öntve, sűrű krémet főzünk.

15 dkg cukrot, 3 dl tojásfehérjével gépi üstben habbá verünk, úgy időzítve, hogy pont akkora legyen készen, mikorra a vaníliás puding elkészült.

A habbá vert tojásfehérjét és a lefőzött sárga krémet egybetelepítjük. Ezzel a krémmel, és felvert tejszínhabbal töltjük a fánkokat.

Töltés előtt a fánkok tetejét levágjuk, a fánkok aljába nyomjuk előbb a sárga krémet, majd a felvert tejszínt, és erre helyezzük a fánkok tetejét.

Szerző: Kovács István cukrászoktató  2014.02.08. 17:35

Címkék: képviselőfánk